Nieuwsberichten

31 okt
Lichtjesparade Leiden

Op donderdag 31 oktober zal van 17:30-20:00 in de Leidse binnenstad de Lichtjesparade plaatsvinden. 

Leerlingen van het JeugdTheaterHuisLeiderdorp zullen in samenwerking met theatercollectief Fields of Wonder een theatrale bijdrage leveren.

Het thema van de Lichtjesparade is dit jaar 'Halloween'.

Klik hier voor meer informatie.

24 sep
Open huis en start van de lessen

Op 24 en 25 september worden de eerste lessen van het seizoen 2013/2014 gegeven. Dit zijn tevens gratis proeflessen voor belangstellenden van 6 t/m 18 jaar.

7 sep
Eerste Uitmarkt in Leiderdorp

Het JTHL doet mee met workshops en een informatie kraam aan de eerste Leiderdorpse uitmarkt in de Houtkamp. 

9 jun
5RoeFestival

Onze jongeren groep 12+ zal weer deelnemen aan het 5RoeFestival in Noordwijkerhout.

18 mei
Festival Speel het spel

Wat is je favoriete speelgoed? Nieuw of oud? Welke spelletjes speel jij het liefst? Speel je liever binnen of buiten, in je eentje of samen met anderen? En wat als speelgoed tot leven komt of je knuffel kwijt raakt? Wat gebeurt er als je met iemand een spelletje speelt en jij wilt winnen? Wanneer is het spel spannend, grappig of eng? 

De lesgroepen van JeugdTheaterHuisLeiderdorp hebben alles uit de kast gehaald en hun spelkunsten laten zien in dit theaterfestival met als thema:

Speelgoed en Spelletjes

Op zaterdag 18 mei 2013 heeft het 6e JTHL festival plaatsgevonden. Dit jaar in het Theater Ins Blau in Leiden.

In dit festival van de cursus 2012-2013 hebben alle leerlingen door middel van optredens laten zien wat zij inmiddels kunnen in de vorm van spel en dans. 

Het was een fantastische dag. De spelers hebben hard gewerkt om zo tweemaal een geweldige voorstelling te spelen voor volle zalen in een middag- en avondvoorstelling. Zeven verschillende optredens vulden het programma met veel humor, gekte, plezier, maar ook emotie. Samen met de spelers, alle hulpouders en het productieteam hebben we er een mooie dag van gemaakt!

Tijdens de voorstelling zijn er professionele foto's gemaakt door PAM-fotostudio. T.z.t. zal een link worden geplaatst naar de website, waar foto's kunnen worden besteld. Hou de website in de gaten!

7 mei
Wel lessen op 7 en 8 mei

In tegenstelling tot wat eerder op de website stond, zijn er wel dans- en toneellessen op 7 en 8 mei. 

30 jan
Start van de danslessen

De eerste dansles start vandaag om 13:00 uur. De lessen vinden plaats in de Willem de Zwijgerschool en worden gegeven door Ilona Oomen.

14 dec
Kerstvoorstelling Winternacht

Het is erg leuk dat wij de mogelijkheid hebben om in de Kleiwarenfabriek, een monumentaal pand uit 1920, een kerstvoorstelling te gaan spelen. De eigenaresse Jolanda Ginjaar is enthousiast over het plan en denkt zelfs mee om de voorstelling tot een succes te maken.

Synopsis
Het is Kersttijd. De wereld buiten is koud, leeg en verlaten. Een zwervende broer en zus, op zoek naar warmte en veiligheid, zijn beland in een oude fabriek. Steeds wanhopiger proberen ze hun mooie herinneringen aan kerstavond levend te houden en levend te maken, door elkaar verhalen te vertellen. Ergens vinden ze nog wat kaarsen om zich aan te warmen en het kerstgevoel te krijgen. Er is geen eten, geen drinken. Alleen een laatste restje fantasie en veel spelplezier.

Om te reserveren klikt u hier

Voorstellingen
Vrijdag 14 december 20:15
Zaterdag 15 december 14:15 / 16:15 / 20:15
Zondag 16 december 14:15

Locatie
Kleiwarenfabriek fa gebr. Ginjaar
Doeslaan 34
2351 SR Leiderdorp

Regie
Heléne Kok

Spel
Jaimy Pieterson, Lotti Takken, Bob Joosten, Asa van Lit, Mirthe Andriessen, Tara Flynn, Floris Tijhuis, Ruben Snijder

Tekst
Malou de Roy van Zuydewijn

Muziek (gitaar)
Bas Janson

Met speciale dank aan Jolanda Ginjaar

Extra informatie
- Houd rekening met warmte!  De kleiwarenfabriek is nog in bedrijf. De ovens branden de gehele week. De temperatuur kan daarom op de locatie hoger zijn dan u gewend bent. 

- Neem contant geld mee. Op locatie is het niet mogelijk om te pinnen. Er is wel mogelijkheid tegen een kleine vergoeding consumpties te kopen.

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10